ember.png

A gyomor emésztő savai elég erősek a cink lebontásához. Szerencsénkre a gyomor bélfalának sejtjei olyan gyorsan megújulnak, hogy a savak számára nem áll rendelkezésre elegendő idő, hogy feloldják.

Egy férfi heréi tíz millió új spermiumot hoznak létre minden egyes nap folyamán – eleget ahhoz, hogy mindössze hat hónap alatt egymaga újra be tudná népesíteni az egész Földet!

A csontjaink, ha súly megtartásáról van szó, olyan erős, mint a gránit. Egy matchbox nagyságú csontdarab kilenc tonnát képes megtartani - ez négyszer annyi, mint amire a beton képes.

Minden egyes kéz- és lábujjköröm hat hónap alatt nő ki a végétől a hegyéig.

Mialatt alszol, mintegy 8 mm-t növekszel. Másnap visszazsugorodsz korábbi magasságodra. Ennek oka, hogy a porckorongok állás és ülés közben a gravitációs erő hatására szivacs módjára összenyomódnak.

Egy átlag nyugati ember élete során ötven tonna ételt fogyaszt el és ötvenezer liter (11 ezer gallon) folyadékot iszik meg.

 A szemünk koncentráló izmai naponta mintegy 100,000-szer mozdulnak meg. Ahhoz, hogy a lábizmaid ugyanezt végrehajtsák, minden nap 80 km-t kellene sétálnod.

Egy átlagos emberi test 30 perc alatt elegendő  hőt ad le ahhoz, hogy egy fél gallon vizet felforraljon.

Egyetlen vérlemezke hatvan másodperc alatt körbejárja az egész testet.

A fityma, amely egy postai bélyeg méretét teszi ki, körülmetélt babák esetében 21 nap alatt akkora bőrt növeszt, mely három (3!) kosárlabda pályát képes lenne fedni. Lenyűgöző, nem igaz? Köszönhetően a tudománynak. A laboratóriumban növesztett bőrt égési sérültek kezelésére használják.

A minket érő összes információ körülbelül 90 %-a a szemünkhöz jut, alapvetően vizuális teremtményekké téve minket.

 A női petefészkek majdnem félmillió petesejtet tartalmaznak, ezek közül mégis mindössze 400 körülire tehető azok száma, amelyek lehetőséget kapnak arra, hogy új életet hozzanak létre.

A bejegyzés trackback címe:

https://infinitum.blog.hu/api/trackback/id/tr564975199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása