Karácsony más országokban

2012.12.24. 20:57

Utánanéztem pár ország karácsonyi szokásainak és gondoltam ezeket megosztom veletek.

Jó olvasgatást!

karacsony.jpg

Ausztrália

aukaracsony.jpgAz éghajlat miatt itt teljesen máshogy zajlik le a Karácsony. Ausztrál társaink a nyári forróság kellős közepén ünnepelnek. Karácsonyfának egy cserépbe ültetett pálmafát díszítenek fel, és a Mikulás sem hagyományos módon érkezik, hiszen a szánját nyolc fehér kenguru húzza, de az sem ritka, hogy szörfdeszkán jelenik meg.
Az ünnepi kajálást a tengerparton bonyolítják le, miután megtörtént az ajándékozás, a házakat pedig páfrányokkal dekorálják.

Spanyolország

navidad.jpg
Ajándékozás témában a spanyolok igen jó helyzetben vannak, nem elég, hogy Karácsonykor kapnak a Mikulástól ajándékot, de még január 6-án a három királyt is várják, akik szintén ajándékokkal kedveskednek nekik. Állítólag Boldizsár a legnépszerűbb. A jó gyerekek édességeket, ajándékokat kapnak, a rosszak pedig szenet. Hm...legalább van mivel fűteniük, szóval ez sem lehet azért annyira nagy büntetés, bár biztos jobban örülnek egy xbox kinectnek mint 10 köbméter szénnek.

Olaszország


buon.jpgSzegény gyerekeket itt boszorkány zaklatja Karácsonykor, akit Strega Buffana-nak hívnak, és seprűjén menőzik Olaszország-szerte. A rosszak, hasonlóan spanyol társaikhoz, szenet kapnak. Az olaszok a barátaiknak szárított lencsét szoktak ajándékozni, állítólag ez emlékezteti őket a szegény időkre.

Új-Zéland

ujzeland.jpg
Hasonlóan Ausztráliához, a Karácsony itt is a nyár közepére esik. Viszont itt sincs rossz dolga az embereknek , piknikeznek vagy a tengerparton sütkéreznek, miközben sonkát esznek és jégbe hűtött sört isznak.Karácsonyfát az éghajlat miatt nem állítanak, mert nem maradna meg tartósan. Náluk ez az ünnep nem igazán meghitt,hanem inkább vidám, szórakoztató esemény, aminek alkalmából koncerteket és szabadtéri programokat rendeznek.

Írország


irkaracsony.jpgAz ír iskolások a legszerencsésebbek , a sulik már december 8-án bezárnak. Az iskolásokhoz hasonlóan az ír Mikulás sem marad ki a jóból, ugyanis viszkivel és rétessel várják. Szegény Rudolféknak már nincs ilyen irigylésre méltó élete, ők csak almát vagy répát kapnak. Ami még inkább furcsa az az, hogy 26-án a családok általában lóversenyekre látogatnak ki.

Most pedig szóljon egy kis Karácsony-core, az August Burns Red jóvoltából. :D

Mégegyszer Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

-Az infinitum csapata- :)

A bejegyzés trackback címe:

https://infinitum.blog.hu/api/trackback/id/tr864980446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása